بلاگ

چجوری مربی یوگا شویم؟ + گام‌هایی که به شما کمک می‌کنند تا مربی یوگا شوید!

چجوری مربی یوگا شویم؟

مقدمه

ورزش‌های متنوعی وجود دارند که افراد جهت ارتقای وضعیت فردی خود دست به انجام آن‌ها می‌زنند و در همین راستا کسانی که علاقه زیادی به مربیگری دارند، تلاش زیادی می‌کنند تا اطلاعات زیادی در این زمینه کسب نمایند و در نهایت به آموزش آن بپردازند و تا حد امکان درآمدی داشته باشند. در این راستا می‌توان به یوگا اشاره داشت که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده و به افراد کمک می‌کند تا به سلامتی جسمانی و روانی خود بپردازند؛ فردی باتجربه، دلسوز، فداکار و حرفه‌ای می‌تواند در این عرصه قدم بگذارد و این ورزش جذاب را آموزش دهد. در این مطلب از وبلاگ الهام پویامنش، به این موضوع میپردازیم که چگونه مربی کارکشته‌ای در یوگا شویم.

اهمیت مربیگری در دنیای ورزشی

اهمیت مربیگری در دنیای ورزشی

داشتن ذهنی استراتژیک و ارائه ایده‌های کارآمد فقط مختص به یک مربی حرفه‌ای است؛ مربیگری فقط گفتن چند کلمه ساده و نوشتن برنامه‌ نیست، بلکه خیلی از افراد جهت موفقیت در رشته‌های ورزشی نیاز به انگیزه و پیشرفت دارند و این موفقیت فقط با حضور یک مربی شدنی است. تجزیه و تحلیل وضعیت ورزشکار به مربی کمک خواهد کرد تا استراتژی‌های مناسب را پیاده کند و با استفاده از تجربیات و تاکتیک‌های مختلف، دلیلی برای پیشرفت ورزشکاران باشد.

هر ورزش با مجموعه‌ اطلاعات خاص طراحی شده و نیاز به برنامه‌ریزی متفاوتی دارد، یعنی مربی‌های شنا نمی‌توانند در خصوص ورزش‌هایی مثل فوتبال و یوگا فعالیت داشته باشند. مربی طبق اصول و آگاهی سعی می‌کند تا آموزش‌های لازمه را برای افراد تیم به اشتراک بگذارد و عملکرد آن‌‌ها را  تا حد زیادی ارتقا دهد. پس باید گفت این حضور مربی است که باعث پیشرفت و موفقیت ورزشکار می‌شود و جهت این ارتقای فردی هم، مربیگری باید با اصول خود جلو برود.

گام‌هایی که به شما کمک می‌کنند تا مربی یوگا شوید!

جهت اینکه مربی یوگا شوید لازم است تا به صورت حرفه‌ای در این زمینه قدم بردارید و به خاطر بسپارید که مربیگری یک حرفه‌ی لذت‌بخش و آرام‌بخش است و علاوه بر تضمین سلامت روان و جسم، می‌توانید این آگاهی و آموزه‌ها را به دیگران منتقل نمایید. پس اگر علاقه‌ی زیادی به مربیگری دارید و این سوال برای شما پیش آمده که چطور مربی یوگا شویم، در ادامه این بخش به طور کامل این موضوع را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهیم.

گام‌هایی که به شما کمک می‌کنند تا مربی یوگا شوید!

گام اول؛ تمرینات مداوم یوگا به صورت شخصی

قبل از اینکه مربی یوگا شوید، لازم است اول به خودتان نگاهی بی‌اندازید و ببینید که آیا به صورت کامل تمام حرکات و تمرینات را بلدید؟ آیا می‌توانید این حرکات را طبق اصول انجام دهید؟ پس لازمه‌ی موفقیت در این زمینه این است که ابتدا روی تمرینات خود تعهد داشته باشید. تمرین منظم و بر روی اصول به شما کمک خواهد کرد تا حرکات مختلف، تکنیک‌های گوناگون و مراقبه‌ را به بهترین شکل درک کنید.

  • به صورت پیوسته روزی 30 دقیقه تا 1 ساعت ورزش کنید تا برنامه‌ روزانه خود را به درستی به خاطر بسپارید.
  • با یادگیری سبک‌های مختلف می‌توانید به شکل مناسبی با انواع یوگا آشنایی پیدا کنید و به یک مربی یوگا حرفه‌ای تبدیل شوید.
  • در این زمینه دو روش حضوری و آنلاین را می‌توان پیش گرفت، یعنی آموزش آنلاین یوگا برای کسانی که وقت لازم را برای یادگیری ندارند و آموزش حضوری یوگا جهت ارتقای سطح علمی.
  • بعد از هر بازه‌ مشخصی سعی کنید با یادداشت برداری از چالش‌های شخصی خود، تجربیات را محافظ نگهدارید.

گام دوم؛ مطالعه کامل در رابطه با یوگا و فلسفه آن

سیستمی جامع را در نظر بگیرید که علاوه بر تمرینات فیزیکی خود، روشی کاربردی برای پرورش بدن، ذهن و روح می‌باشد و در همین راستا اگر می‌خواهید مربی یوگا شوید، باید درک عمیق‌تری نسبت به مسائل مختلف رشته ورزشی خود داشته باشید. فلسفه و گذشته یوگا به شما کمک خواهد کرد تا فهم بهتری نسبت به حرکات و علل انجام این تمرینات داشته باشید و آن را به شاگردان خود منتقل نمایید.

  • مطالعه متون قدیمی به شما کمک خواهد کرد تا اطلاعات درست و واقعی را به آموزه‌های خود اضافه نمایید و در همین راستا بهاگاواد گیتا کتابی درباره‌ی اصول زندگی، هاتا یوگا پرادیپیکا در رابطه با فیزیک یوگا و یوگا سوتراهای پاتانجلی در مورد اصول هشت‌گانه می‌باشد.
  • سبک زندگی را می‌توان با ورزشی مثل یوگا تعریف کرد و جهت اینکه اصول زندگی را مطابق با این ورزش پیش بگیرید، مولفه‌های گوناگونی مثل آهیمسا (کنترل خشم)، سوادهیایا (خودشناسی) و ساتیا (صداقت) را باید مطالعه فرمایید.
  • در این زمینه می‌توانید 20 دقیقه مراقبه کنید و چند ساعت از روز را به مطالعه‌ی متون مختلف و اصول‌های گوناگون اختصاص دهید.

گام دوم؛ مطالعه کامل در رابطه با یوگا و فلسفه آن

کریا یوگا چیست و چه مزایایی دارد؟

گام سوم؛ انتخاب سبک مناسب جهت آموزش‌دهی

یوگا فقط بر روی یک موضوع تمرکز ندارد و به انواع مختلف تقسیم‌بندی می‌شود و هر کدام فسلفه‌های خاص خود را دارند. سبکی که می‌خواهید انتخاب نمایید باید طبق علاقه و توانایی شما باشد و از طرقی با شخصیت و اهداف شما هم‌خوانی داشته باشد. به عنوان یک مربی حرفه‌ای باید اصول مختلف یوگا را یادبگیرید و انواع آن را به خوبی بشناسید.

  • حرکات منظم و هماهنگی تنفسی را می‌توان با هاتا یوگا تجربه کرد و اگر هم به سبک‌های سنتی علاقه دارید، آشتانگا یوگا مناسب است.
  • حرکات عمیق، کششی، تمرینات مختلف تنفسی و مدیتیشن را می‌توان با بین یوگا یاد گرفت و از سوی دیگر هم بیکرام یوگا قرار دارد که با 26 حرکت ثابت در اتاقی گرم، بدن را آماده می‌کند.
  • فعال‌سازی انرژی درون برای ادامه حیات امری واجب و کلیدی است و این فرآیند را می‌توان با کوندالینی یوگا طی کرد.

گام چهارم؛ شرکت در دوره‌های معتبر

بهترین راه برای اینکه به یک مربی یوگا حرفه‌ای تبدیل شوید، باید در دوره‌های آموزشی معتبر و رسمی شرکت نمایید و این کلاس‌های متنوع به شما کمک خواهند کرد تا با نحوه‌ی تدریس، اصطلاح حرکات اشتباه توسط شاگردان، فلسفه‌های موجود در رابطه با یوگا، نحوه آموزش آنلاین یوگا و اصول تنفسی آشناییت پیدا کنید.

از طرفی دریافت مدرک معتبر این فضا را مهیا خواهد کرد تا با خیالی راحت در این مسیر گام بردارید و بدون هیچ کم و کسری به مربی یوگا تبدیل شوید.

  • حتما از این موضوع اطمینان داشته باشید که دوره توسط یک سازمان معتبر تایید شده باشد.
  • دوره‌های یوگا اغلب به صورت استاندار هستند و در 200 ساعت آموزش حرفه‌ای و 300 ساعت دوره‌ی پیشرفته در اختیار شما قرار می‌گیرند.
  • آموزش مربیگری به دو نحو انجام می‌گردد و شما می‌توانید هم به صورت حضوری و هم با آموزش آنلاین در رابطه با یوگا آگاهی لازم را کسب نمایید.

گام چهارم؛ شرکت در دوره‌های معتبر

گام پنج؛ شناخت اصول ایمنی و آناتومی

باید به بهترین نحو ممکن در رابطه با اصول سلامت و ایمنی آشناییت پیدا کنید؛ شما موظف هستید که مراقب سلامت شاگردان خود باشید و این موضوع را بخاطر بسپارید که آموزش درست و نحوه انجام حرکات صحیح از آسیب وارده به بدن جلوگیری می‌کند. افراد با مشکلات جسمانی مختلف در کلاس‌های شما شرکت می‌کنند و از این مسئله ناراضی هستند که کمر درد و زانو درد دارند. شما باید در رابطه با اینکه چه تمریناتی را در برنامه‌ی آن‌ها جای دهید، اطلاعات کافی و مفید داشته باشید.

  • وقتی وضعیت آناتومی بدن را بشناسید، به خوبی این موضوع را درک خواهید کرد که حین ورزش ارگان‌های بدن مثل استخوان، عضلات و مفاصل در چه وضعیتی قرار دارند.
  • برخی نقاط بدن حین ورزش فشار بیشتری را تحمل می‌کنند و از طرفی هم در برابر آسیب حساسیت بیشتری نشان می‌دهند؛ گردن، کمر، مچ، دست و زانو.
  • وضعیت بدن هر فرد متفاوت است و باید طبق آن محدودیت‌ها را اجرایی کرد، از سوی دیگر هم وقتی حرکات به درستی تنظیم شوند، فشار اضافی بر روی نواحی حساس وارد نمی‌شود.

گام ششم؛ آشنایی با مهارت‌های تدریس و برخورد با شاگردان

یادگیری یوگا می‌تواند به صورت شخصی انجام شود، اما وقتی حرف از آموزش آن باشد این موضوع فرق دارد. مربی یوگا باید بتواند با وضوح کامل مشائل را برای شاگردان خود شرح دهد و اگر اشکالی را در کار آن‌ها دید، به سرعت ایراد را برطرف کند. وقتی فضایی پر از تلاش و راحتی فراهم باشد، شاگردان علاقه بیشتری به شرکت در کلاس‌ها پیدا می‌کنند و از طرفی هم تجربه و دانش شما تقویت می‌شود.

  • باید از مراحل ساده‌تر شروع کنید و آموزش را از خودتان شروع نمایید، یعنی بررسی کنید که چه کلماتی مناسب هستند و چه کلماتی ممکن است ناخوشایند به نظر برسد.
  • مدیریت کلاس از مهم‌ترین نکاتی است که هر مربی باید بلد باشد، پس یاد بگیرید که چگونه تمرینات یوگا را برای شاگردان مختلف خود در سطوح گوناگون توضیح دهید.
  • خیلی مواقع با دیدن اشتباه لازم است آن را اصلاح نمایید و اگر خیلی تند برخورد کنید، شاگرد شما سرد می‌شود و اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد؛ به جای استفاده از جملات امری (این حرکت را اینجوری انجام نده)، از جملات مناسب استفاده نمایید (این حرکت به این صورت راحت‌تر است).

گام ششم؛ آشنایی با مهارت‌های تدریس و برخورد با شاگردان

گام هفتم؛ شروع کار و گسترش شبکه تدریس

ارائه دادن مطالب آموزشی در ابتدا می‌تواند کمی دشوار باشد، اما با گذشت زمان این موضوع کمرنگ‌تر می‌شود و تجربه‌ی شما در این زمینه بیشتر خواهد شد. پس به این فکر نباشید که در شروع کار باید فوق‌العاده به نظر برسید، اما تلاش خودتان را روی این موضوع بگذارید که هیچوقت کم کاری نکنید.

  • برای شروع بهتر است از کلاس‌های کوچک شروع کنید، به این خاطر که کلاس‌های بزرگ تدریس را برای شما سخت‌تر می‌کنند و ممکن است بی‌تجربگی کار دستتان بدهد.
  • برخی مجموعه‌‌ها به صورت آزمایشی کلاس‌ یوگا را در اختیار مربیان تازه کار قرار می‌دهند و این کلاس‌ها بهترین فرصت جهت یادگیری اصول تدریس برای شما خواهد بود و به عنوان تجربه‌ای فوق‌العاده می‌توان از آن بهره برد.
  • انجمن‌های زیادی در رابطه با مربیگری وجود دارند و با شرکت در این دوره‌ها می‌توانید از تجربیات سایر مربی‌ها استفاده نمایید.

سخن پایانی

هرکاری با سختی شروع می‌شود و فقط بار این راه کمی سبک‌تر می‌شود، پس نمی‌توان گفت که راه همیشه باید استوار باشد و ما باید به راحتی یک مربی یوگا شویم! در مسیر پیشرفت باید مثل گرگ بالان دیده‌ای باشید که در تمام سطوح کار خود سختی کشیدن است، از طرفی هم باید این نکته را مد نظر بگیرید که هیچ چیزی به سادگی به دست نخواهد آمد. الهام پویامنش با سال‌ها تجربه در زمینه مربیگری، در کنار شماست و به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی به یک مربی حرفه‌ای تبدیل شوید.

سوالات متداول درباره مربی یوگا

1. آیا برای تبدیل‌ شدن به مربی یوگا نیاز به تجربه قبلی در یوگا دارم؟

بله، داشتن تجربه در تمرین یوگا پیش‌ نیاز مهمی است که تمام مربیگران باید با آن آشنایی داشته باشند و بهتر است چندین ماه یا حتی چند سال را به صورت پیوسته  جهت یادگیری کامل حرکات یوگا اختصاص دهید تا بتوانید به‌ خوبی با اصول آن آشنا شوید و مهارت‌های لازم را برای تدریس بیاموزید. با این حال، بسیاری از دوره‌های مربیگری یوگا برای مبتدیان نیز مناسب هستند و می‌توانید آموزش آنلاین یوگا را بدون حضور در کلاس‌ها تجربه نمایید.

از روش‌های عالی برای شروع مربیگری یوگا، شرکت در دوره‌های مربیگری یوگا آنلاین است، به این خاطر که این دوره‌ها به شما این امکان را خواهد داد که بدون محدودیت جغرافیایی و در زمانی که برایتان مناسب است، مباحث مختلف را بیاموزید و پس از دریافت مدرک، شروع به تدریس آنلاین کنید.

بله، آموزش آنلاین یوگا نیازمند مهارت‌های خاصی مانند آشنایی با نرم‌افزار ویدیو کنفرانس (مثل زوم)، توانایی توضیح واضح حرکات از طریق ویدیو و برقراری ارتباط موثر با شاگردان از راه دور است. همچنین شما باید فضای آموزشی آنلاین مناسبی ایجاد کنید تا شاگردان احساس راحتی کنند و ارتباط بهتری با شما برقرار نمایند.

تبلیغ در شبکه‌ اجتماعی، ایجاد ویدیوهای کوتاه آموزشی و استفاده از وب‌سایت‌های مخصوص یوگا می‌تواند به شما در جذب شاگردان آنلاین کمک کند. همچنین، برگزاری جلسات آزمایشی یا کلاس‌های رایگان می‌تواند روشی موثر برای معرفی کلاس‌های شما به دیگران باشد.

بله، بسیاری از دوره‌های مربیگری یوگا از سازمان‌های معتبر و تایید شده‌ هستند و مدرک آن‌ها به همان اندازه مدارک حضوری اعتبار دارند. از طرفی دیگر، لازم است اطمینان حاصل کنید که دوره آنلاین شما از یک موسسه معتبر و با سابقه ارائه شده باشد و انتخاب یک مربی حرفه‌ای مثل الهام پویامنش، می‌تواند کارآمد باشد.

نوشته قبلی

کریا یوگا چیست؟ | با مزایای این سبک از یوگا آشنا شوید

نوشته بعدی

علت اصلی بی حالی و ضعف حین ورزش چیست؟ – 10 راهکار طلایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

یا

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری