بلاگ

چرخ یوگا چیست و چه کاربردهایی در یوگا دارد؟

چرخ یوگا چیست و چه کاربردهایی در یوگا دارد؟

برای انجام ورزش یا تمرینات بدنی و بالا بردن قدرت جسمانی از ابزار‌های مختلف ورزشی استفاده می‌شود، این ابزارها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای ورزشی خاص یا گروهی از عضلات طراحی شده‌اند. همچنین انتخاب ابزار ورزشی مناسب به نوع ورزشی که می‌خواهید انجام دهید، سطح تناسب اندام شما و اهدافتان بستگی دارد. یکی از وسیله‌های ورزشی پر استفاده، چرخ یوگا است که برای کمک به کشش، آزاد شدن تنش، استرس و بهبود انعطاف پذیری بدن طراحی شده است.

چرخ یوگا را می‌توانید مانند داربستی در نظر بگیرید که می‌توانید خود را روی آن به راحتی به چپ و راست سوق دهید و حرکات هیجان انگیز دیگر را انجام دهید. در ادامه این مطلب از وبلاگ الهام پویامنش با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره چرخ یوگا در اختیارتان قرار دهیم.

چرخ یوگا چیست؟

یکی از ورزش‌های مورد علاقه افراد ورزشکار یوگا است که وسایل مختلفی برای این ورزش در نظر گرفته شده که یکی تجهیزات مورد استفاده برای ورزش یوگا، چرخ یوگا است. حلقه یا چرخ یوگا همان‌طور که از اسمش مشخص است به شکل دایره‌ای و جنس فایبر گلاس است و این حلقه به شما در انجام آسان‌تر حرکات ورزشی کمک می‌کند. حلقه یوگا برای انعطاف پذیری بیشتر حرکات یوگا، بدون هیچ‌گونه فشار اضافی به بدن مورد است و این چرخ در انواع حرکت مختلف مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد.

کاربرد چرخ یوگا چیست؟

چرخ یوگا که به آن حلقه یوگا یا یوگا ویل هم گفته می‌شود، ابزار ورزشی جدیدی است که به سرعت در بین ورزشکاران یوگا محبوب شده است که همان‌طور که گفته شد این وسیله به شکل یک دایره توخالی است که از جنس فوم یا پلاستیک سخت ساخته می‌شود. استفاده از این وسیله برای مبتدیان باعث باز شدن و کشیدگی عضلات می‌شود و برای یوگی‌های حرفه‌ای وسیله مناسب و فوق‌العاده سودمند برای انجام آسان حرکات است.

برای استفاده از حلقه یوگا لزوما احتیاج نیست که یک یوگی حرفه‌ای باشید همچنین این حلقه مناسب برای انجام حرکت‌های نشسته، خوابیده، انفرادی و گروهی است. همچنین شما می‌توانید از حلقه یوگا به راحتی استفاده کرده حرکات و تمرینات تعادلی استقامتی خود را انجام دهید و روی عضلات پا، ران، نیم‌تنه، شکم و غیره کار کنید. استفاده از یوگا ویل لذت و راحتی انجام آن حرکات را بیشتر می‌کند و حتی اگر یوگا کار نمی‌کنید یا علاقه‌ای به انجام آن ندارید، استفاده از یوگا ویل یا چرخ یوگا می‌تواند به شما برای رها سازی عضلات و از بین بردن گرفتگی و تنش در عضلات و همان‌طور در نقش یه ماساژور مفید به شما کمک کند.

کاربرد چرخ یوگا چیست؟

 

انواع حرکات با چرخ یوگا را یاد بگیرید

اگر کار اداری دارید و مجبورید ساعت‌های طولانی پشت میز بنشینید، اگر وقت زیادی برای انجام حرکات کششی ندارید، این حلقه به شما کمک می‌کند تا در محدود‌ترین زمان حرکات کششی برای سلامت بد خود انجام دهید. حلقه یوگا به علت ماساژ‌های که به عضله‌ها می‌دهد باعث بهبود گردش خون و باعث کاهش استرس نخاعی می‌شود.

استفاده از حلقه یوگا می‌تواند انتخاب و راهی عالی برای افزایش تنوع و چالش در تمرینات یوگای شما، به خصوص برای حرکات مربوط به پاها باشد، در اینجا چند نمونه از حرکات ساق پا با حلقه یوگا را برای شما شرح می‌دهیم:

1. نرمش ساق

برای گرم کردن عضلات ساق پا، حلقه یوگا را زیر ساق پا، درست زیر زانو قرار دهید و به آرامی پا را به سمت جلو دراز کنید و حلقه را به سمت پاشنه فشار دهید، این حرکت را 10 تا 15 بار برای هر پا تکرار کنید.  برای شروع کشش ساق پا، حلقه یوگا را زیر قوس پا، درست زیر مچ پا قرار دهید و به آرامی به سمت جلو خم شوید و زانوها را کمی خم کنید، باید کشش را در عضلات ساق پا به خصوص در قسمت پشت ساق پا احساس کنید، در انجام این بخش 30 ثثانیه تا 1 دقیقه بمانید.

دوره رایگان پاکسازی چاکراها

2. پل باسن

حرکت پل با حلقه یوگا، تمرینی عالی برای تقویت عضلات همسترینگ، گلوتئال، شکم و عضلات پشت است، این حرکت همچنین به افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات و مفصل ران کمک می‌کند.

  1. حلقه یوگا را روی زمین قرار دهید و به پشت روی آن دراز بکشید، حلقه باید زیر ستون فقرات شما درست زیر استخوان‌های دنبالچه قرار بگیرد.
  2. زانوهای خود را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین قرار دهید، ران‌هایتان باید به عرض لگن یا کمی بیشتر از آن باشند.
  3. بازوهای خود را در کنار بدنتان قرار دهید، کف دست‌ها رو به پایین باشد.
  4. عضلات شکم خود را منقبض کنید و با فشار دادن پاشنه پاها به زمین، باسنتان را از زمین بلند کنید.
  5. ران‌های خود را صاف نگه دارید و بدنتان را تا جایی که راحت هستید بالا ببرید، قفسه سینه شما باید کمی قوس داشته باشد و شانه هایتان باید از زمین جدا باشند.
  6. به مدت 1 تا 3 ثانیه در این حالت بمانید، سپس به آرامی باسنتان را پایین بیاورید تا دوباره روی حلقه یوگا قرار بگیرد و این حرکت را 8 تا 12 بار تکرار کنید.

تمرینات یوگا در خانه برای آرامش

3. تمرین بالا بردن پا

تمرینی عالی برای تقویت عضلات شکم، ران ها و باسن و به افزایش انعطاف پذیری همسترینگ و عضلات پشت کمک می‌کند.

  1. چرخ یوگا را روی زمین قرار دهید و به پشت روی آن دراز بکشید، حلقه باید زیر تیغه‌های شانه شما قرار بگیرد.
  2. زانوهای خود را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین قرار دهید، ران هایتان باید به عرض لگن باشند و بازوهای خود را در کنار بدنتان قرار دهید، کف دست ها رو به پایین باشد.
  3. عضلات شکم خود را منقبض کنید و با فشار دادن پاشنه پاها به زمین، باسنتان را از زمین بلند کنید.
  4. ران‌های خود را صاف نگه دارید و بدنتان را تا جایی که راحت هستید بالا ببرید، یک پا را به آرامی به سمت سقف دراز کنید و انگشتان پا را به هم بچسبانید.
  5. به مدت 1 تا 3 ثانیه در این حالت بمانید، سپس به آرامی پایتان را پایین بیاورید و این حرکت را با پای دیگر تکرار کنید، تا 12 بار برای هر پا تکرار را همراه داشته باشید.

4. خم کردم زانو

برای افزایش انعطاف پذیری همسترینگ، عضلات پشت و شانه می‌توانید از این حرکت استفاده کنید. این حرکت همچنین می‌تواند به ماساژ ملایم ستون فقرات شما کمک کند.

  1. روی زمین بنشینید و چرخ یوگا را به صورت عمودی جلوی خود قرار دهید.
  2. باسن خود را روی لبه ی جلویی چرخ یوگا قرار دهید، به طوری که استخوان دنبالچه شما روی لبه‌ی چرخ قرار بگیرد.
  3. پاهای خود را دراز کنید و کف پاها را صاف روی زمین قرار دهید، زانوها باید صاف باشند.
  4. دست‌های خود را در کنار بدنتان قرار دهید، کف دست‌ها رو به پایین باشد.
  5. با حفظ صاف بودن کمر، به آرامی به سمت جلو خم شوید و اجازه دهید قفسه سینه شما به سمت چرخ یوگا کشیده شود.
  6. سر خود را تا جایی که راحت هستید پایین بیاورید و به مدت 30 ثانیه تا 1 دقیقه در این حالت بمانید، سپس به آرامی به حالت شروع بازگردید.

انواع حرکات با چرخ یوگا را یاد بگیرید

5. حرکت پایک

یک حرکت چالش برانگیز و ترکیبی عالی برای افزایش قدرت، انعطاف پذیری و تعادل کل بدن است که این حرکت عضلات همسترینگ، گلوتئال، شکم، قفسه سینه و شانه ها را درگیر می‌کند.

  1. حلقه یوگا را روی زمین قرار دهید و به پشت روی آن دراز بکشید که حلقه باید زیر استخوان‌های دنبالچه شما قرار بگیرد.
  2. زانوهای خود را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین قرار دهید. ران هایتان باید به عرض لگن باشند.
  3. بازوهای خود را در کنار بدنتان قرار دهید، کف دست ها رو به پایین باشد.
  4. عضلات شکم خود را منقبض کنید و با فشار دادن پاشنه پاها به زمین، باسنتان را از زمین بلند کنید.
  5. ران‌های خود را صاف نگه دارید و بدنتان را تا جایی که راحت هستید بالا ببرید. قفسه سینه شما باید کمی قوس داشته باشد و شانه هایتان باید از زمین جدا باشند.
  6. در حالی که باسن خود را بالا نگه داشته اید، هر دو پا را به طور همزمان به سمت سقف دراز کنید، انگشتان پا را به هم بچسبانید و پاشنه پاها را به سمت زمین فشار دهید.
  7. به مدت 1 تا 3 ثانیه در این حالت بمانید، سپس به آرامی باسنتان را پایین بیاورید و پاها را به حالت شروع بازگردانید و این حرکت را 8 تا 12 بار تکرار کنید.

مودرا چیست

6. پلانک بالارونده

حرکت پلانک بالارونده، حرکتی عالی برای تقویت عضلات شکم، شانه ها، بازوها و هسته بدن است و این حرکت به افزایش تعادل و هماهنگی شما کمک می‌کند.

  1. حلقه یوگا را به صورت عمودی روی زمین قرار دهید و روبروی حلقه یوگا بایستید و با یک پا به سمت جلو قدم بردارید، به طوری که کف پایتان روی زمین و درست روبروی حلقه قرار بگیرد.
  2. حلقه یوگا را با دست مخالف پایی که جلو گذاشته اید بگیرید، به طوری که کف دستتان رو به حلقه باشد، دست دیگرتان را در مقابل خود دراز کنید و کف دستتان را رو به زمین قرار دهید.
  3. با فشار دادن پاشنه پاها به زمین و با کمک دست‌ها، بدنتان را به صورت یک خط صاف از سر تا پاشنه پا بالا نگه دارید.
  4. عضلات شکم و باسنتان را منقبض کنید و به مدت 30 تا 60 ثانیه در این حالت بمانید. به آرامی به حالت شروع بازگردید و این حرکت را با پای دیگر تکرار کنید.

شمع تراپی چیست

7. حرکات کششی دست

حلقه یوگا می‌تواند ابزاری مفید برای انجام حرکات کششی ملایم و موثر دست‌ها باشد. در اینجا چند نمونه از حرکات کششی دست با حلقه یوگا را به شما معرفی می‌کنیم؛ کشش مچ دست با حلقه یوگا، کشش انگشتان دست با حلقه یوگا و کشش ساعد با حلقه یوگا است.

  1. حلقه یوگا را به صورت افقی روی زمین قرار دهید، روی زمین بنشینید و کف دستتان را روی حلقه یوگا بگذارید، به طوری که انگشتانتان رو به جلو باشند.
  2. آرنج‌های خود را صاف نگه دارید و به آرامی حلقه یوگا را به سمت بالا بکشید تا جایی که احساس کشش در مچ دستتان داشته باشید.
  3. به مدت 10 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید، سپس به آرامی حلقه یوگا را به حالت شروع بازگردانید و این حرکت را با دست دیگر تکرار کنید.

What Are The Benefits To Using A Yoga Wheel – Beemat

8. بالا بردن پا

حرکت بالا بردن پا با حلقه یوگا برای تقویت عضلات شکم، ران ها و باسن است که این حرکت می‌تواند به افزایش انعطاف پذیری همسترینگ و عضلات پشت نیز کمک کند.

  1. حلقه یوگا را به صورت افقی روی زمین قرار بگذارید و به پشت روی زمین دراز بکشید، حلقه یوگا را زیر استخوان های دنبالچه خود قرار دهید.
  2. زانوهای خود را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین قرار داده و ران‌هایتان باید به عرض لگن باشند.
  3. بازوهای خود را در کنار بدنتان قرار دهید، کف دست ها رو به پایین باشد و عضلات شکم خود را منقبض کنید و با فشار دادن پاشنه پاها به زمین، باسنتان را از زمین بلند کنید.
  4. ران‌های خود را صاف نگه دارید و بدنتان را تا جایی که راحت هستید بالا ببرید، قفسه سینه شما باید کمی قوس داشته باشد و شانه‌هایتان باید از زمین جدا باشند.
  5. در حالی که باسن خود را بالا نگه داشته اید، یک پا را به طور همزمان به سمت سقف دراز کنید، انگشتان پا را به هم بچسبانید و پاشنه پا را به سمت زمین فشار دهید.
  6. به مدت 1 تا 3 ثانیه در این حالت بمانید، سپس به آرامی باسن‌تان را پایین بیاورید و پا را به حالت شروع بازگردانید، این حرکت را با پای دیگر تکرار کنید و تا 12 بار این حرکت را برای هر پا داشته باشید.

یوگا کندالینی

9. پل باسن

این حرکت همچنین به افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات و مفصل ران کمک می‌کند و حرکتی عالی برای تقویت عضلات باسن، همسترینگ و عضلات مرکزی بدن است.

  1. حلقه یوگا را به صورت افقی روی زمین قرار دهید و به پشت روی زمین دراز بکشید و حلقه یوگا را زیر استخوان دنبالچه خود بگذارید.
  2. زانوهای خود را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین بگذارید و ران‌هایتان باید به عرض لگن باشند، بازوهای خود را در کنار بدنتان قرار دهید، کف دست ها رو به پایین باشد.
  3. عضلات شکم خود را منقبض کنید و با فشار دادن پاشنه پاها به زمین، باسنتان را از زمین بلند کنید.
  4. ران‌های خود را صاف نگه دارید و بدنتان را تا جایی که راحت هستید بالا ببرید، قفسه سینه شما باید کمی قوس داشته باشد و شانه هایتان باید از زمین جدا باشند.
  5. در این حالت برای چند ثانیه بمانید، سپس به آرامی باسنتان را پایین بیاورید و به حالت شروع بازگردید و این حرکت را 8 تا 12 بار تکرار کنید.

10. حرکات کششی بدن

حلقه یوگا ابزاری بسیار مفید و کاربردی برای انجام حرکات کششی مختلف در بدن است و این وسیله به شما کمک می‌کند تا به طور ملایم و موثر عضلات مختلف بدن خود را کشش داده و انعطاف پذیری آنها را افزایش دهید. این حرکات از جمله کشش عضلات همسترینگ، کشش عضلات چهارسر ران و کشش عضلات کمر را شامل می‌شود. در ادامه عکس انواع حرکات‌ با حلقه یوگا و همچنین حرکات کششی را می‌توانید مشاهده کنید:

ویژگی و مزایای چرخ یوگا

ویژگی و مزایای چرخ یوگا

چرخ یوگا که به عنوان یوگا ویل نیز شناخته می‌شود، یک ابزار چند منظوره است که می‌توان از آن برای طیف گسترده ای از حرکات یوگا و حرکات قدرتی استفاده کرد، همچنین آن‌ها از فوم فشرده ساخته می‌شوند و در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی موجود هستند.  نوع فوم مورد استفاده در ساخت حلقه یوگا از فوم فوق فشرده ABS که نشکن و تحمل وزنی در حدود 200 کیلوگرم را دارد ولایه بیرونی آن از فوم TPE می‌باشد، اندازه استاندارد حلقه یوگا هم حدود 30 تا 35 سانتی متر است.

انواع چرخ یوگا

چرخ یوگا در انواع مختلف موجود بوده، اما هر کدام از آن‌ یک کاربرد یکسان را دارند:

1. چرخ یوگای نیمه

چرخ یوگا نیمه یک وسیله یوگا است که شبیه به یک چرخ یوگا معمولی است، اما یک طرف آن صاف است. این سطح صاف به ایجاد ثبات و پشتیبانی بیشتر در حین انجام برخی از حرکات یوگا کمک می‌کند، همچنین چرخ‌های یوگا نیمه را می‌توان از مواد مختلفی مانند فوم، چوب یا پلاستیک ساخت.

2. چرخ یوگا حرفه‌ای

چرخ‌های یوگا حرفه‌ای از مواد بادوام‌تر ساخته شده‌اند و می‌توانند وزن بیشتری را تحمل کنند که آن‌ها را برای یوگا کاران باتجربه‌تر که نیاز به پشتیبانی بیشتر در حین انجام حرکات دشوار دارند، ایده‌آل می‌کند. برخی از چرخ‌های یوگا حرفه‌ای نیز دارای ویژگی‌های اضافی مانند دستگیره‌های لاستیکی یا سطح برجسته هستند که می‌تواند ثبات و کنترل بیشتری را فراهم کند.

3. چرخ یوگا خم به عقب

چرخ یوگای خم به عقب با شیار نوعی چرخ یوگا است که دارای سطح برجسته یا شیاردار است و این برجستگی‌ها حالت ماساژ را فراهم سازند و می‌توان به افزایش گردش خون و آزاد شدن تنش عضلانی کمک کنند. همچنین چرخ‌های یوگای خم به عقب با شیار را می‌توان از مواد مختلفی مانند فوم، چوب یا پلاستیک ساخت.

خواص عود

چاکرای کف دست

حرکات یوگا برای تقویت حافظه

مدیتیشن برای سردرد

مزایای استفاده از چرخ یوگا

ابزاری بسیار کاربردی و مفید برای انجام حرکات یوگا و تمرینات قدرتی که دارای مزایای فراوان است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  1. یکی از بارزترین مزایای چرخ یوگا، کمک به افزایش انعطاف پذیری عضلات مختلف بدن است که این وسیله با ایجاد کشش ملایم و عمیق در عضلات به خصوص در نواحی سفت و کم تحرک، دامنه حرکتی شما را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.
  2. استفاده از چرخ یوگا عضلات مرکزی بدن را به چالش می‌کشد و به حفظ تعادل و هماهنگی شما کمک می‌کند. با انجام حرکات مختلف با این وسیله، ثبات و تعادل بدن در هنگام انجام حرکات ورزشی و فعالیت‌های روزمره ارتقا می‌یابد.
  3. چرخ یوگا می‌تواند به عنوان ابزاری ماساژور برای عضلات سفت و گرفته عمل کند و ماساژ با این وسیله به رفع اسپاسم عضلانی، کاهش درد و تنش عضلانی، و بهبود گردش خون کمک می‌کند.
  4. چرخ یوگا تنوع و هیجان را به تمرینات یوگا و ورزشی شما می‌افزاید و با استفاده از این وسیله می‌توانید حرکات جدید و چالش برانگیزی را به برنامه ورزشی خود اضافه کرده و بدن خود را به روش‌های جدیدی به چالش بکشید.

از چرخ یوگا می‌توان برای انجام حرکات قدرتی مانند ژست کلاغ و ژست تخته استفاده کرده و این حرکات به تقویت عضلات بازوها، شانه‌ها کمک می‌کند.

سخن پایانی

در این مطلب از وبلاگ الهام پویامنش با شما کاربران گرامی همراه بودیم و سعی کردیم درباره چرخ یوگا اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دادیم. یکی از وسایل و تجهیزات لازم برای ورزش یوگا، چرخ یوگا است که امروزه به یک وسیله لازم و ضروری برای این ورزش تبدیل شده و وسیله‌ای است که به طور معمول از فوم فشرده ساخته شده و در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف موجود است. گفتنی است از لحاظ شکل ظاهری و کارایی تمامی چرخ یوگا‌ها یکسان هستند و تنها تفاوت در نام‌های آن‌ها بوده و همچنین چرخ یوگا فواید بسیاری دارد.

سوالات متداول درباره چرخ یوگا

در پاسخ به این سوال باید گفت بله، استفاده از یک چرخ یوگا برای کش دادن و دراز کردن ستون فقرات، وضعیت کلی را بهبود می‌بخشد، درد کمر را کاهش می‌دهد و اثرات منفی ناشی از سبک زندگی نشسته و یا محیط کار را کاهش می‌دهد. قطر این چرخ یک کشش عمیق در کل ستون فقرات ایجاد می‌کند و می‌توانید شانه‌های خود را به حالت رها پایین اندازید.

چرخ یوگا برای افراد در هر سطحی از تناسب اندام مناسب است، از مبتدیان گرفته تا یوگا کاران باتجربه می‌توانند از این چرخ استفاده کنند. با این حال، اگر دچار هرگونه آسیب یا شرایط پزشکی هستید، قبل از استفاده از چرخ یوگا با پزشک خود مشورت کنید.

قبل از استفاده از چرخ یوگا با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر دچار any injuries or medical conditions هستید. از چرخ یوگا روی سطح صاف و محکم استفاده و قبل از انجام حرکات پیچیده‌تر، با حرکات ساده‌تر شروع کرده، به بدن خود گوش دهید و در صورت احساس درد، از انجام حرکت خودداری کنید.

نوشته قبلی

مراحل خرید بهترین لباس یوگا + ۱۰ ویژگی مهم این لباس

نوشته بعدی

مت یوگا چیست و معرفی 20 نوع مت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

یا

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری