بلاگ

مزایای ورزش یوگا برای رحم را بدانید

مزایای ورزش یوگا برای رحم را بدانید

مقدمه

از گذشته تا کنون، ورزش کردن جای خالی زندگی بی هدف را پر کرده و به دنیای ما رنگی متفاوت بخشیده است. یوگا هم از این قاعده مستثنی نیست و می‌توان این ورزش کاربردی را در سرتاسر جهان مشاهده‌ کرد، حتی این ورزش فوق‌العاده و کاربردی به صورت آموزش آنلاین یوگا نیز وجود دارد. یوگا برای نقطه به نقطه‌ی بدن مناسب است؛ یعنی اگر در یک قسمت از بدن خود درد داشته باشید، با کمک این ورزش خود درمانی را به بهترین نحو آغار می‌کنید. در ادامه این مطلب آموزشی از وبلاگ الهام پویامنش، مزایای ورزش یوگا برای رحم را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چرا یوگا برای نقاط مختلف بدن مناسب است؟

چرا یوگا برای نقاط مختلف بدن مناسب است؟

برخلاف سایر ورزش‌ها که فقط یکسری از نقاط خاص بدن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند، یوگا به عنوان یک ورزش کامل شناخته می‌شود که تمام نقاط بدن را تحت تاثیر قرار خواهد داد و وضعیت ارگان‌های آن را کنترل می‌کند. پس اگر می‌خواهید علاوه بر جسم، ذهن و روح خود را تقویت کنید، می‌توانید از این ورزش جهت رشد وضعیت فردی خود بهره ببرید.

زمانی که تمرینات ورزشی یوگا را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، خون به درستی به ارگان‌های مختلف بدن می‌رسد و از طرفی دیگر هم انعطاف و نرمی به سطح بدن بخشیده می‌شود؛ حرکات متنوع این ورزش برای اندام‌های مختلف بدن مثل کمر، شکم، گردن، رحم و زانو‌ کاربردی است.

مزایای ورزش یوگا برای رحم را بدانید

یکی از ورزش‌هایی که فشار کمی به بدن وارد می‌کند و به خوبی ساختار بدن را حفظ می‌کند، ورزش یوگا است که شامل انواع اقسام تمرین‌ها و ورزش‌های گوناگون می‌باشد. این ورزش مزایای فوق‌العاده‌ای برای بانوان و آقایان دارد، اما از مزایایی که امروزه به صورت چشمگیر مورد بررسی قرار گرفته است، ویژگی‌‌های این ورزش برای رحم است.

مزایای ورزش یوگا برای رحم را بدانید

1. حفظ ساختار رحم و پیشگیری از افتادن آن

زمانی که عضلات ناحیه رحم تقویت شود، از برخی از عارضه‌ها و مشکلات می‌توان جلوگیری کرد؛ یوگا تاثیر متفاوتی بر این عضو مهم و کلیدی در بدن شما دارد و با به کارگیری ورزش‌های مناسب، عضلات کف لگن، بافت هم بند و رباط‌ها تقویت می‌شوند.

خیلی وقت‌ها با افزایش سن یا وارد شدن فشار زیاد به قسمت شکم، ممکن است ساختار رحم با مشکل اساسی روبه‌رو شود و جهت اینکه از افتادگی رحم، بی اختیاری ادرار و ضعف ساختاری این عوض مهم پیشگیری کنید، بهتر است از تمرین‌های یوگا بهره لازم را ببرید.

2. بهبود وضعیت باروری

وقتی از ورزشی مناسب جهت آرام سازی وضعیت ذهن و فکر خود استفاده کنید، قطعا استرس و اضطراب از شما دور می‌شود و اندام‌های مختلف نیز کمتر درگیر این فشار روانی می‌شوند. از طرفی می‌توان به رحم اشاره داشت که با انجام تمرینات منظم یوگا، این عضو مهم نیز تقویت می‌شود و به محیط مناسبی جهت باروری تبدیل می‌شود. خیلی از مطالعات علمی در این زمینه ثابت کردند که ورزش یوگا به تنهایی تاثیر فوق‌العاده‌ای در زمینه باروری زنان داشته و خانم‌هایی که این ورزش را به طور منظم انجام می‌دهند، شانس بارداری بیشتری هم دارند.

3. کاهش درد دوران قاعدگی و بهبود چرخه پریود

با شروع دوران قاعدگی، شما وارد دوره‌ای سخت و پر تنش می‌شوید و ممکن است هر روز با خودتان یا اعضای خانواده خود سروکله بزنید. شاید به هزار و یک موضوع خیالی فکر کرده باشید که چطور از این درد غیرقابل کنترل رهایی پیدا کنید، اما باید در نظر بگیرید که خیلی از ورزش‌ها مثل یوگا، توانایی این را دارند که آرامش ذهنی را تقویت کنند و جریان انرژی را در بدن تنظیم نمایند. خیلی از خانم‌ها دارای چرخه قاعدگی نامنظم هستند که با بهره‌گیری از مزایای ورزش یوگا، می‌توان از این امر جلوگیری کرد و چرخه قاعدگی را به روال اولیه خود باز گرداند.

4. بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

خیلی از بیماری‌های حاد هستند که می‌توانند سلامتی بدن را به خطر بی‌اندازند؛ یعنی اگر نسبت به سلامت خود بی‌ تفاوت باشید، دچار عارضه‌هایی جدی و خطر ساز می‌شوید. همیشه سعی کنید ورزش را درون برنامه ریزی هفتگی خود قرار دهید، به این خاطر که ورزش همه چیز است و با استفاده از این عمل کاربردی، تمام مشکلات بدن را می‌توان از بین برد. با انجام ورزش یوگا می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد و از طرفی هم از بیماری‌هایی مثل “اندومتریوز” و “فیبروم‌های رحمی” جلوگیری کرد.

5. تنظیم ساختار هورمونی بدن

از عواملی که سلامت خانم‌ها را به خطر جدی می‌اندازد، بخش هورمون استرس به سراسر بدن است؛ خانم‌ها نسبت به آقایان سطح استرس بیشتری را تحمل می‌کنند و همین موضوع باعث این امر می‌شود که هورمون‌های بدن دچار مشکلی اساسی شوند. یوگا می‌تواند به تنهایی سطح هورمون‌های استرس “کورتیزول” را کنترل کند و حتی بر روی عملکرد غدد درون‌ریز تاثیر بگذارد؛ به‌ ویژه “هیپوتالاموس”، “هیپوفیز” و “تخمدان‌ها” که مستقیما در سلامت رحم و چرخه قاعدگی خانم‌ها دخیل‌ هستند.

5. تنظیم ساختار هورمونی بدن

6. خون رسانی به رحم و لگن

ورزش یوگا می‌تواند قسمت شکم و رحم را درگیر کند و این امر باعث این می‌شود که خون رسانی به این ارگان کلیدی صورت گیرد. زمانی که خون بیشتری به بافت رحم برسد، قطعا تغذیه بیشتری هم دریافت می‌کند و از سوی دیگر سموم بهتر دفع می‌شود و عملکرد تخمدان‌ها بر روی روال خود باز می‌گردد. پس می‌توان گفت که یوگا کمک زیادی می‌کند تا رحم به سلامت دوباره خود برسد و محیط مناسبی برای باروری و تعادل هورمون‌ها ایجاد کند.

تفاوت ورزش پیلاتس و یوگا در چیست؟

نکات کاربردی در رابطه با انجام یوگا برای رحم

همیشه در انجام هر ورزشی بهتر است یکسری نکات را در نظر گرفت تا با بهره‌گیری از آن‌ها، به وضعیت مطلوب و مورد نیاز دست پیدا کرد. در رابطه با ورزش یوگا هم این موضوع صدق می‌کند و بهتر است جهت تکمیل این فرآیند، نکاتی که در ادامه ذکر می‌شود را رعایت کنید:

نکات کاربردی در رابطه با انجام یوگا برای رحم

نکته اول؛ انتخاب محیط تمرین مناسب

  • همیشه سعی کنید فضایی را انتخاب نمایید که به شما حس آرامش و امنیت می‌دهد، زیرا این محیط همیشه به ذهن کمک می‌کند تا به نکات اصلی زندگی تمرکز نماید.
  • با به کارگیری خلاقیت در انجام تمرینات یوگا، می‌توانید فضای تمرین را خارق‌العاده کنید؛ با بهره‌گیری از یک موسیقی لذت بخش و مناسب، انجام تمرینات ساده‌تر می‌شود.

نکته دوم؛ مشورت با یک مربی با تجربه

  • در هنگام شروع یوگا ممکن است دچار یکسری عیب و ایراداتی شایع شوید که در این خصوص مربی‌های حرفه‌ای مثل الهام پویامنش، به شما کمک می‌کنند.
  • اگر حس کردید که ارتباط حضوری با یک مربی یوگا سخت است، می‌توانید این ارتباط را به صورت آنلاین انجام دهید و حتی با شرکت در کلاس‌های آنلاین یوگا، در رابطه با نحوه انجام حرکات یوگا اطلاعات کسب نمایید.

نکته سوم؛ گوش کردن به صدای بدن

  • هیچوقت تمرینات و حرکاتی که برای یک فرد دیگر در نظر گرفته می‌شود را انجام ندهید، به این خاطر که بدن هر فرد با دیگری فرق دارد و این امر ممکن است آسیب جدی به بدن برساند.
  • سعی کنید با آرامش و رعایت اصول ارگونومی تمرینات یوگا را پیش ببرید، به این خاطر که این ورزش باید به درستی انجام شود، نه با زور و فشار.

نکته چهارم؛ استفاده از تمرینات متنوع

  • مهم نیست در طول روز چقدر تمرین می‌کنید، شما باید این نکته را در نظر داشته باشید که حتی 15 تا 25 دقیقه از این ورزش، سلامتی شما تضمین می‌شود.
  • همیشه سعی کنید از تمرینات متنوع در ورزش خود استفاده کنید تا علاوه بر تاثیرات عمیق و بلند مدت، یکنواختی را در تمرین از بین ببرید تا بدن کشش بیشتری در انجام تمرینات مختلف پیدا کند.

نکته چهارم؛ استفاده از تمرینات متنوع

نکته پنجم؛ رعایت اصول یوگا در دوران قاعدگی

  • تا حد امکان سعی کنید در دوران قاعدگی به خودتان استراحت دهید، اما اگر نمایش زیادی به انجام حرکات یوگا دارید، سعی کنید حرکات این ورزش را با فشار کم انجام دهید.
  • بیشتر از اینکه به بهبود وضعیت بدن خود فکر کنید، در دوران قاعدگی بهتر است به حرکات آرام پرداخته شود تا احساس سبکی و تسکین افزایش پیدا کند.

نکته ششم؛ رعایت تنفس عمیق در کنار تمرکز آگاهانه

  • سعی کنید همیشه تمرینات این ورزش را با خیال راحت انجام دهید، به این خاطر که تاثیر یوگا با آرامش افزایش پیدا می‌کند؛ در صورتی که استرس داشتید، با تنفس آگاهانه وضعیت خود را کنترل نمایید.
  • تنفس آرامش‌ بخش باعث فعال‌ سازی سیستم پاراسمپاتیک خواهد شد که در نهایت این امر به بهبود عملکرد رحم و کاهش التهاب‌های داخلی آن کمک خواهد کرد.

نکته هفتم؛ فعال‌ سازی انرژی چاکرای دوم

  • رحم با چاکرای دوم یا “سوادهیستانا چاکرا” مرتبط است که مرکز خلاقیت، احساسات و انرژی زنانه محسوب می‌شود و با فعال‌ سازی این چاکرا از طریق تمرینات خاص، به بهبود سلامت جسمی و روانی رحم کمک می‌کند و به ایجاد تعادل در هورمون‌ها و احساسات کمک می‌نماید.
  • تصویر سازی ذهنی برای آرامش و تجسم یک رحم سالم می‌تواند به تسکین درد و تنش‌های فیزیکی کمک کند و محیط مناسبی برای باروری و سلامت عمومی رحم فراهم آورد؛ از سوی دیگر هم این امر به تقویت خلاقیت کمک زیادی می‌کند.

سخن پایانی

دنیایی که استرس، فشارهای هورمونی و سبک زندگی پر تنش سلامت زنانه را تهدید می‌کند، یوگا تبدیل به یک پناهگاه امن برای آرام‌ سازی بدن و باز گرداندن تعادل طبیعی شده است. از طرفی هم می‌توان گفت در مسیر شناخت بدن و قدرت درونی‌، حضور یک راهنمای آگاه می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند و در همین حین الهام پویامنش دقیقا همان راهنمای با تجربه برای شما است؛ این مربی حرفه‌ای با سال‌ها سابقه آموزش یوگا به شکل ساده و قابل فهم، به یکی از برجسته‌ترین مربی‌ها تبدیل شده است.

سوالات متداول درباره مزایای یوگا برای رحم

1. چگونه یوگا می‌تواند به بهبود سلامت رحم کمک کند؟

ورزش‌یوگا با تقویت عضلات مختلف مثل کف لگن و ناحیه مرکزی بدن، به بهبود ساختار و عملکرد رحم کمک می‌کند. حرکات کششی و تنفسی یوگا باعث افزایش گردش خون به ناحیه لگن شده که موجب تغذیه بهتر رحم و اندام‌های تولید مِثل می‌شود. این امر به‌ طور مستقیم به بهبود وضعیت رحم، تقویت دیواره‌های آن و حفظ تعادل هورمونی کمک می‌کند و همچنین یوگا با کاهش استرس و تنش‌های جسمی، باعث بهبود عملکرد هورمونی شده و در نتیجه تنظیم قاعدگی و تقویت قدرت باروری را ممکن می‌سازد.

یوگا در درمان مشکلاتی مانند دردهای شدید قاعدگی، پریود نامنظم و سندرم پیش از قاعدگی (PMS) بسیار موثر است، به این خاطر که بسیاری از حرکات یوگا به کشش عضلات شکم و ناحیه لگن کمک می‌کنند که این کشش‌ها می‌تواند دردهای ناشی از گرفتگی عضلات رحمی را کاهش دهد. همچنین یوگا با تمرکز بر تنفس عمیق و آرام‌ سازی سیستم عصبی، به کاهش استرس و تنش کمک کرده که جزو عوامل اصلی بروز اختلالات قاعدگی است.

یوگا تاثیر زیادی بر تعادل هورمونی بدن دارد و با کاهش سطح هورمون‌های استرس (مانند کورتیزول) و تحریک سیستم عصبی پاراسمپاتیک، هورمون‌‌های جنسی فرد را  بهبود می‌بخشد. این امر باعث بهبود عملکرد تخمدان‌ها، تنظیم قاعدگی و حتی افزایش شانس بارداری می‌شود و علاوه بر این، یوگا می‌تواند به‌ طور طبیعی سطح استروژن را متعادل کند که این موضوع برای سلامت رحم و تخمک‌ گذاری ضروری است.

یوگا برای زنان خصوصا در دوران یائسگی مفید است، یعنی تمریناتی یوگا می‌توانند به کاهش علائم رایج یائسگی مانند گُر گرفتگی، اضطراب، بی‌ خوابی و تغییرات خلقی کمک کنند. همچنین یوگا با تقویت عضلات لگن و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، می‌تواند به سلامت جسمی و روانی در این دوران حساس کمک کند. با ایجاد تعادل در هورمون‌ها و کاهش استرس، یوگا به‌ طور کلی کیفیت زندگی زنان در دوران یائسگی را بهبود می‌بخشد.

یوگا می‌تواند به‌ طور مستقیم به افزایش باروری کمک کند؛ بسیاری از تمرینات یوگا گردش خون در ناحیه رحم و تخمدان‌ها را بهبود می‌دهند و با کاهش استرس و اضطراب، شرایط بهتری برای بارداری فراهم می‌آورند. همچنین یوگا با تقویت عضلات کف لگن و بهبود وضعیت هورمونی، می‌تواند محیط داخلی رحم را برای پذیرش بارداری مناسب‌تر کند. از طرفی هم زنان زیادی گزارش دادند که پس از انجام منظم تمرینات یوگا، وضعیت باروری اکثر آن‌ها بهبود یافته و شانس بارداری نیز افزایش یافته است.

نوشته قبلی

تفاوت ورزش پیلاتس با یوگا + هشت تفاوت اصلی که نمی‌دانستید

نوشته بعدی

یوگا درمانی و کاهش استرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

یا

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری