مدیتیشن بارداری

آشنایی کامل با مدیتیشن بارداری

مقدمه

تا حالا شده وسط شلوغی‌ و استرس‌های زندگی، این حس به شما دست دهد که یک جایی وسط این همه تغییرات، نیازه که به خودمان برگردیم؟ شده تو لحظه‌هایی که ذهنمان درگیره نگرانی‌‌های بزرگ و کوچک بارداریه، از خودمان بپرسیم که چطور می‌توانیم آرامش بیشتری داشته باشیم؟ یا اینکه این حس به شما دست می‌دهد که همین الان، قبل از اینکه فرزند کوچک خود را در آغوش بگیرید، یک رابطه عمیق‌ تری را ایجاد کنید؟

اگه لحظه‌ای این افکار حتی از سرتان گذشته، مدیتیشن بارداری چیزی نیست که بخواید ازش دوری کنید و به کل خودتان را فراموش کنید. در این مطلب از وبلاگ الهام پویامنش، این روش مثل یک رازی خوشایند به کمک شما میاد و از بارداری‌ خود در کنار یادگیری اطلاعات مفید، لذت هم می‌برید!

مدیتیشن بارداری چیست

آشنایی با مدیتیشن بارداری

لازم به ذکرست که این مدیتیشن فقط یک سری حرکات ساده یا نفس کشیدن نیست تا وقت شما را بگیرد، مدیتیشن بارداری نوعی خاص از تمرین ذهنی و بدنیه که مخصوص مادران باردار طراحی شده.

این مدیتیشن یک تجربه عمیق را برای شما رقم می‌زند، به این خاطر که در این مسیر شما یاد خواهید گرفت که با تمرکز روی تنفس، افکار مثبت و ارتباط درونی، تمام استرس‌ و نگرانی‌ بارداری را به کل فراموش کنید و از خودتان این مزاحمان را دور نمایید.

وقتی شروع به مدیتیشن می‌کنید، ذهن شروع به آروم شدن می‌کند، جسمتان به حالت تعادل بر می‌گردد و کوچولوی شما هم این انرژی مثبت را به خوبی دریافت می‌کند.

انگار با هر بار نفس عمیقی می‌کشید، به او نشان می‌دهید که چقدر دوستش دارید و چقدر منتظر دیدارش هستید و لحظه‌ای هم برای دیدنش تلف نمی‌کنید.

چرا مدیتیشن بارداری برای شما و کوچولوی شما مهمه؟

بارداری یک جورایی شبیه به شرکت در یک ماراتون ساده اما پیچیده‌ست؛ پر از لحظات خوب و سخت، عجیب و گاهی با کلی استرس و اضطراب. حالا فکر کنید وسط این حجم از فکر و خیال، یکی بیاد و به شما بگوید که «آروم باش، یک نفس عمیق بکش، همه چیز قراره بهتر بشه»، اینجاست که مدیتیشن بارداری وارد می‌شود و زندگی‌ شما را آسون‌ تر می‌سازد.

اهمیت مدیتیشن بارداری

1. آرامشی برای شما و کوچولویتان

همان طور هم که گفتیم، بارداری پر از تغییرات کوچکو درشته، از همان نوسانات هورمونی گرفته تا استرس‌هایی که شما هر روز تحمل می‌کنید. اما مدیتیشن دقیقا اینجاست تا مثل یک راهنمای واقعی برای شما باشد و شما را به آرامش خودتان نزدیک تر کند.

این روش مثل یک تبلیغ نیست که شما پشت گوش بی اندازید و فقط برای کسب اطلاعات مطالعه‌ای داشته باشید، بلکه شما باید بدانید که به خودتان رسیدگی کنید تا هم به ذهنتان کمی استراحت بدید و هم برای کوچولوی خود یک کاری انجام داده باشید.

2. کنترل استرس و اضطراب

بارداری یعنی هزار تا فکر و خیال که به هیچ وجه ما را رها نمی‌کنند و به ذهنمان هجومی بزرگ میاورد تا ما را شکست دهند. اما مدیتیشن یک راه فوق‌ العاده برای رهایی از این افکارست و به ذهنتان اجازه خواهید داد تا کمی استراحت کند. در نهایت، این کار باعث می‌شود اضطراب کمتری را تجربه کنید و تجربه بارداری‌ لذت‌ بخش‌ تری داشته باشید.

3. بهبود کیفیت خواب

بی‌ خوابی فقط از مشکلات آشنا در بارداری نیست، بلکه به مشکلی تبدیل شده که تمام انرژی و آرامش ما را گرفته. مدیتیشن در این مسیر به شما کمک می‌کند تا ذهن و بدنتان را ریلکس کنید، به خوابی عمیق‌ تر و راحت‌ تر نزدیک شوید و انرژی بیشتری برای روزهای آینده داشته باشید تا هیچ وقت ناامید نشوید.

4. بهبود سلامت جسمی

یک سری مقالات و اطلاعات علمی وجود دارد که نشان می‌دهد مدیتیشن بارداری باعث کاهش فشار خون و ضربان قلب هم می‌شود، این یعنی شما و کوچولویتان در معرض خطر کمتری قرار می‌گیرید. جریان خون بهتر باعث می‌شود اکسیژن بیشتری به کوچولوی شما برسد که برای رشدش از مهم ترین نکات به شمار می‌رود.

5. رابطه عاطفی عمیق‌ تر

مدیتیشن به عنوان راهی بی نظیر برای ارتباط برقرار کردن با کوچولوی در شکمتان از همون لحظات ابتدایی شناخته می‌شود و وقتی شما شروع به مدیتیشن می‌کنید، انگار دارید پل ارتباطی عمیقی را به وجود میاورید و این پل چیزیست که بعد از تولد هم در رابطه‌‌ شما تاثیر زیادی خواهد داشت.

6. تقویت آمادگی برای زایمان

درسته که مدیتیشن مثل یک ابزار همه چیز تمام برای ما عمل می‌کند، اما بعضی مواقع هم هست که تحت تاثیر حرف‌های موجود در فضای مجازی قرار می‌گیریم و از این روش دل سرد می‌شویم. مدیتیشن  کمکی هست بزرگ برای مقابله با دردها و فشارهای زایمان و از طرفی هم با تمرینات تنفسی، می‌توانید این لحظات حساس را بهتر و با تنش‌ کمتر پشت سر بگذارید.

7. افزایش انرژی مثبت

بارداری گاهی همراه با موجی منفی هست یا در نگرانی‌‌های شخصی خود قرار می‌گیرد و نه می‌گذارد درست فکر کنیم و نه می‌گذارد درست تصمیم بگیریم.

اما مدیتیشن مثل فیلتری عمل می‌کند که این انرژی‌های منفی را از شما دور خواهد کرد و منجر به این می‌شود که با حال خوب و انرژی مثبت بارداری را ادامه بدید.

مدیتیشن بارداری برای فرزند کوچک شما

زمان مناسب برای انجام یوگا

چطور مدیتیشن بارداری را شروع کنیم؟

اگه آماده‌ شدید تا باهم یک سفر جذاب به دنیای آرامش را شروع کنیم، مدیتیشن بارداری بهترین جاییست که می‌توانید با خیال راحت در آن قدم بگذارید.

در ادامه مراحل ساده و عملی را برای شما شرح می‌دهیم که به‌ راحتی یک لیوان آب خوردن می‌توانید این تمرینات را در زندگی روزمره‌ خود استفاده نمایید و از اثرات شگفت‌ انگیزش لذت ببرید.

شروع راحت مدیتیشن بارداری

1. یک جای آرام پیدا کنید

اولین قدم برای شما این هست که فضای دنج و راحت برای خودتان پیدا کنید تا محیط حواس شما را پرت نکند و یا شما را اذیت نکند. لازم نیست خیلی هم خاص باشد؛ یک گوشه از اتاق خانه، روی کاناپه یا حتی روی تختتان کافیه، مهم ترین موضوع آرامش نهایی خودتان هست.

2. حالت نشستن یا دراز کشیدن

مدیتیشن فقط جوری که چهار زانو بر روی پای خود می‌شینند نیست و لازمه آن راحتی شماست؛ چه سرپا باشید و چه نشسته. پس هر حالتی که برای شما راحت بود را انتخاب کنید و در همین راستا شما می‌توانید روی صندلی بشینید، به دیوار تکیه بدید و فقط مطمئن شوید بدنتان در وضعیت راحتی قرار دارد و می‌توانید کاملا ریلکس بشوید.

3. چشم‌ها بسته

حالا که جای مناسبی را برای خودتان پیدا کردید و در بهترین حالت قرار گرفتید، وقتش رسیده که چشم‌ خودتان را ببندید. به این خاطر که با بستن چشم‌تان، کمک خواهید کرد که ذهنتان از دنیای بیرون جدا شود و تمرکز لازم را درون بدن شما و کوچولوی شما بگذارد.

4. نفس عمیق بکش

داشتن یک تنفس عمیق و مکرر از بخش اصلی مدیتیشن به شمار می‌رود و لازمه این کار این هست که از بینی یک نفس عمیق بکشید و از طرفی هم تا جایی که حس کردید شکمتان پر شده، این کار را ادامه دهید. بعد، خیلی آرام از دهان نفس را بیرون بدهید و به خاطر بسپارید که این کار را چند بار تکرار کنید تا این حس به شما دست بدهد که بدنتان دارد آرام‌ تر می‌شود.

5. روی لحظه حال تمرکز کنید

ذهنمان عاشق این هست که سراغ گذشته و آینده‌هایی که دیگه وجود ندارد برود، اما مدیتیشن درباره “اینجا و اکنون” بودنه و هیچوقت به عقب برنمی‌گردد.

به تنفستان گوش بدید، حس کنید که با هر دم و باز دم، بدنتان را آروم تر خواهد کرد و اگه فکر شما از مسیر خارج شد، نگران نباشید، فقط دوباره تمرکزتان را به تنفس عمیق برگردانید.

6. با کوچولوت ارتباط بگیر

زمانش رسیده که یک قدم خودمان را جلو تر ببریم و در همین حین تصور کنیم که کوچولوی ما داره به صدای قلب و نفس کشیدن ما گوش می‌دهد.

می‌توانید در ذهنتان با کوچولوی دوست داشتنی خود حرف بزنید و یا حتی فقط حس کنید که کنار شما قرار گرفته.

7. یک جمله مثبت تکرار کن

یک عبارت مثبت انتخاب کنید تا دوباره حس و حال خوب را به خودتان برگردانید، مثل “من آرام و قوی هستم” یا “همه چیز برای من و کوچولوم خوب پیش می‌ره” .

منتظر چی هستید؟ این جملات را هر روز در ذهنتان یا حتی خیلی بلند تکرار کنید تا این تمرین آرام آرام حس خوب را به شما و فرزندتان منتقل کند.

8. به ‌آرامی مدیتیشن را به پایان برسانید

حس کردید که دیگه تمرینتان تموم شده؟ کم‌ کم چشم خودتان را باز کنید و به محیط اطراف خود برگرید و چند لحظه برای خودتام وقت بگذارید تا با این حال خوب، روزتان را ادامه بدید.

حرکات آسان مدیتیشن بارداری

حرکات مناسب یوگا برای کاهش درد قاعدگی

فواید یوگا و مدیتیشن بعد از زایمان

بعد از زایمان، بدن و ذهن وارد یک مرحله جدید از زندگی می‌شوند، انگار که هیچ چیزی سر جاش نیست و از طرفی هم این دوران می‌تواند پر از هیجان، چالش و تغییرات بزرگ باشد.

یوگا و مدیتیشن بعد از زایمان، علاوه بر اینکه به شما کمک خواهد کرد تا به روال عادی زندگی برگردید، از طرفی هم زیبایی، شکوه و تعادل را به زندگی‌ شما باز می‌گرداند.

  • کاهش استرس: اگه فکر می‌کنید که استرس و اضطراب برای قابل از زایمان هست، سخت تر اشتباه هستید و در این مسیر مدیتیشن کمک اساسی به شما می‌کند تا با چالش‌های جدید مادرانه خود کنار بیایید.
  • افزایش تمرکز ذهنی: تمرین‌های مدیتیشن هستند که بعد از زایمان شما و ذهنتان را آرام می‌کنند و به افزایش تمرکز برای انجام کارهای روز مره و مراقبت از فرزندتان کمک می‌نمایند.
  • بهبود کیفیت خواب: از مشکلات رایج بعد از زایمان، بی‌ خوابیست و مدیتیشن با تمرینات خاص خود به  آرام‌ سازی شما می‌پردازد و خواب بهتری برایتان رقم می‌زند.
  • کاهش علائم افسردگی بعد از زایمان: مدیتیشن توانایی این را دارد که علائم افسردگی و اضطراب پس از زایمان را تا حد باور نکردنی کاهش دهد و به شما کمک کند تا با شرایط جدیدتان عادت کنید.
  • تقویت ارتباط با کودک: تمرینات مدیتیشن اینجا هستند تا شما و نوزاد دلبندتان را در لحظاتی آرام‌ تر و همراه با تمرکز بیشتر قرار دهد و از طرفی هم به هم نزدیک‌ تر شوید.

فواید فوق‌العاده مدیتیشن بارداری

نتیجه گیری

شروع مدیتیشن بارداری شاید اولش کمی سخت به نظر برسد، اما به‌ مرور زمان تبدیل به بهترین لحظه‌ روز شما خواهد شد. هر روز فقط 5 تا 10 دقیقه وقت بگذارید و ببینید که چطور این کار ساده، حال و هوای شما و فرزند کوچولوتان را به کل تغییر می‌دهد.

اگر احساس کردید نیاز به راهنمایی در این مسیر دارید و آمادگی کافی را ندارید، الهام پویامنش اینجاست تا به عنوان یک مربی با تجربه، شما را در همه جوانب راهنمایی کند!

سوالات متدوال درباره مدیتیشن بارداری

1. مدیتیشن بارداری به چه روش‌هایی به ما کمک می‌کند؟
همان طور هم که گفتیم، مدیتیشن بارداری مثل یک سفر کوتاه اما آرامش‌ بخش، به سمت کمک خواهد کرد تا استرستان را به کل کنار بگذارید، خواب بهتری داشته باشید و ارتباط عمیق‌ تری با فرزندتان برقرار کنید از طرفی، تمرکز روی لحظه حال نیاز به افزایش هست که این روش برای شما تجربه مثبتی را فراهم می‌کند که برای سلامتی خود و کوچولوی شما عالیه!
2. چگونه می‌توانم مدیتیشن بارداری را شروع کنم؟
شروع مدیتیشن بارداری خیلی آسان تر از چیزیست که فکرش را می‌کنید، پس لازم نیست نگران باشید. فقط کافیه یک فضای راحت برای خود پیدا کنید، بدن‌تان را در راحت ترین شکل خود قرار بدید، چشم را ببندید و به نفس‌ خود توجه کنید. اصلا لازم نیست چیزی پیچیده باشد؛ فقط چند دقیقه به خودتون وقت بدید تا آرامش کافی را پیدا کنید و ذهن را از دغدغه‌های روز مره دور نمایید.
3. آیا مدیتیشن برای همه خانم‌های باردار مناسبه؟
مدیتیشن برای اکثریت خانم‌های باردار عالیه! با این حال، اگه شرایط خاصی مثل فشار خون بالا و یا هر مشکل پزشکی دیگه‌ای دارید، بهترست قبل از شروع مدیتیشن بارداری، با پزشک یا ماما خود مشورت کنید.
4. چه زمانی بهترست مدیتیشن بارداری را انجام دهم؟
مدیتیشن را هر زمانی که احساس نیاز به آرامش داشتید، اعصاب شما خورد شد و یا استرس به سراغتان آمد، انجام بدید. خیلی‌ از خانم‌ها دوست دارند صبح زود یا عصر، زمانی که خستگی کمتری دارند، به خودشان چند دقیقه وقت بدهند تا از شر خستگی روز مره رهایی پیدا کنند و این موضوع باعث می‌شود تا پایان روز حس سبکی و آرامش بیشتری داشته باشند.
5. آیا مدیتیشن به تنهایی برای آماده شدن برای زایمان کافیست؟
مدیتیشن یک کتاب آشپزی هست که تمام دستورات غذا‌های دنیا را درون خود دارد. اما این روش به تنهایی برای آمادگی زایمانتان کافی نیست و ترکیب مدیتیشن با تمرینات نفس کشیدن عمیق، یوگا و تمرینات خاص بارداری، شما را برای این اتفاق زیبا آماده‌ تر کرده و به تجربه‌ای آرام‌ تر برایتان کنم می‌کنند.
نوشته قبلی

هات یوگا یا یوگای داغ چیست؟

نوشته بعدی

فواید یوگا برای آقایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

یا

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری