بلاگ

آرامش درونی چیست و چطور می‌توان به آن رسید؟

آرامش درونی چیست و چطور می توان به آن رسید؟

یکی از هزاران آرزوهای افراد رسیدن به آرامش است، حتی اگر در این موضوع چیستی و معنی آن را ندانیم، همواره در جست‌و‌جوی آن هستیم و هنگامی به وجود می‌آید که در درون خود به صلح و آشتی رسیده باشیم. با وجود اینکه آرامش ابعاد متفاوتی دارد، اما مهم‌ترین و لازم‌ترین قسمت آن، از نوع درونی است که برای رسیدن به امیدواری، حس خوشبختی و حضور در جامعه بدون ترس لازم می‌باشد.

آرامش درونی فقط برای افرادی که یوگا یا مدیتیشن کار می‌کنند، تعریف نمی‌شود بلکه همه افراد باید با انجام روش‌های خاصی به این حالت درونی دست پیدا کنند. تاثیرات آرامش بر ذهن، افکار، زندگی روزمره و عملکرد افراد در محل کار و تحصیل به قدری واضح است که اگر این آرامش نباشد، هیچ کاری طبق روال پیش نخواهد رفت. در ادامه این مطلب از وبلاگ الهام پویامنش با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره آرامش درونی در اختیارتان قرار دهیم.

معجزه‌ای به اسم آرامش درونی

آرامش در زندگی انسان یک موضوع بسیار مهمی است که می‌تواند موجب رفاه شما در همه حال شود؛ در واقع زندگی بدون خشونت، استرس همراه با احترام و درک تفاوت‌ها می‌تواند روح و روان شما را در خلع خاصی فرو ببرد. آرامش درونی به عنوان یک عکس‌العمل هیجانی مثبت با تحریک کم و همراه با احساس تعادل یا ثبات تعریف خواهد شد.

حالت‌های مثبت با تحریک پایین، آن دسته از احساسات شاد و آرامی بوده که افراطی یا پر هیجان نیستند، چنین احساساتی بر خلاف احساساتی مانند شور و‌ هیجان و سرخوشی، آرامش بخش و رضایت بخش هستند. شما با یاد گرفتن روش‌های دستیابی به آرامش درونی، خواهید توانست آرامش خود را حفظ کرده و در مواقع ضروری یاد بگیرید که چطور رفتار کنید.

دستیابی به آرامش درونی

آرامش درونی در دنیای مدرن یک چالش بسیار مهم بوده و سبک زندگی در جوامع مدرن امروزی مانند یک مانع برای تجربه آرامش ذهنی می‌باشد. با این وجود راه‌های برای یافتن و حفظ آرامش درونی وجود دارد.

آرامش درونی یک انتخاب بزرگ بوده و بسیاری از عادات و رفتارهای شما تعیین کننده میزان آرامشتان در زندگی روزمره می‌باشد.

1. مدیتیشن
مدیتشن یک روش برای رسیدن به آرامش درونی

مراقبه و مدیتیشن از جمله بهترین روش‌ها برای آرام کردن ذهن و رسیدن به سکون و صلح درونی بودند و با صرف روزانه چند دقیقه برای تمرکز بر تنفس و رها کردن افکار مزاحم، می‌توانید به تدریج آرامش را در وجود خود نهادینه کنید. مدیتیشن یک ورزش با تمرینات ذهنی آرامش بخش است که افراد برای رها کردن استرس‌ها، اضطراب و تنش انجام می‌دهند‌. بسته به نوع مدیتیشن مورد نظر شما، می‌توان برای افزایش آرامش درونی، کاهش اضطراب و استرس، بالا بردن تمرکز، مقابله با احساسات منفی و غم و موارد دیگر اقدام کرد. هنگامی که مدیتیشن را آغاز کردید تمامی استرس‌ها، فشارهای روانی و تنش‌ها را رها می‌کنید و به جای آن آرامش و تمرکز به دست می‌آورید.

2. پیاده‌روی
پیاده روی یک روش برای آرامش درونی

هنگام پیاده‌روی، بدن ما اندکی آرام شده و این موضوع باعث کاهش سطح استرس و نگرانی در ذهن شما می‌شود. این روش فرصتی عالی برای شما بوده تا از همه آن دغدغه‌های روزمره فاصله بگیریم و با طبیعت ارتباط برقرار کنید. تحقیقات نشان داده‌ که فعالیت پیاده‌روی می‌تواند بهبود قابل توجه ای در وضعیت احساسی ما ایجاد کند و تمامی افرادی که به صورت منظم پیاده‌روی می‌کنند، شاهد افزایش احساس رضایت و شادی در زندگی خود هستند. قدم زدن در میان درختان، گوش دادن به صدای آب و یا گذراندن وقت در ساحل دریا، می‌تواند به شما در رها کردن افکار منفی و رسیدن به آرامش درونی کمک کند.

3. عشق به خود
عشق به خود گامی برای رسیدن به آرامش درونی

عشق به خود یک موضوع کاملا  انسانی بوده و مفهوم بسیار زیبا و دلنشینی دارد، تمام تلاش‌ها و دستاوردهای بشر به طور خودآگاه و ناخودآگاه حول محور عشق به خود اتفاق می‌افتد و می‌تواند از خودخواهی بشر شروع شود و به خودشیفتگی بی‌انجامد. عشق به خود، میان‌بری ارزشمند برای رسیدن به آرامش درونی، سلامتی، ثروت‌ها و دستاوردهای بشر می‌باشد و وقتی‌که خودتان را دوست نداشته باشید، نمی‌توانید یک زندگی زیبا و پرحاصل را برای خود رقم بزنید.

تمرینات یوگا در خانه برای آرامش

پس هرچه بیشتر بتوانیم خودمان را دوست داشته باشیم، آرامش درونی که به دست می‌آوریم بیشتر خواهد شد‌. یعنی ما بیشتر خودمان را قبول خواهیم کرد و احساس بهتری خواهیم داشت و این موضوع مهم نیست که چه وضعیتی داشته باشیم.

4. داشتن هدف
داشتن هدف یکی از دلایل رسیدن به آرامش درونی

وقتی که داشتن هدف در زندگی را درک نمی‌کنید، ممکن است هر چیزی را روی کاغذ بنویسید و آن را هدف‌ خود بنامید و وقتی نتوانید به آن برسید، ناامید شوید. افرادی که هدف مشخصی برای زندگی خود تعیین می‌کنند، می‌خواهند تا به خواسته‌های خودشان برسند، از طرفی امید بیشتری به آینده دارند؛ چرا که رسیدن به یک چیز مشخص انگیزه را برای تلاش کردن بیشتر می‌کند و فرد آینده را روشن تر می‌بیند و از هیاهوی فکر و خیال رهایی پیدا کرده و به آرامش درونی می‌رسد. داشتن هدف به شما کمک می‌کند تا بفهمید چرا اینجا هستید و چه کاری می‌خواهید در زندگی انجام دهید و این امر می‌تواند به شما احساس جهت و معنا بدهد و به شما انگیزه می‌دهد تا به جلو حرکت کنید.

5. در لحظه زندگی کردن
حضور در لحظه حال گامی مهم در رسیدن به آرامش درونی

تمامی کسانی که در لحظه به سر می‌برند، گذشته را تنها به‌عنوان تجربه‌ای برای گام‌های بعدی می‌دانند و از آینده هراسی ندارند. تجربه زندگی در لحظه علاوه بر آرامش درونی، تمرکز شما را به اهدافی که امروز برای خود قرار داده‌اید جلب می‌کند، زیرا با تمرکز و زندگی در لحظه خود را از ناراحتی‌های گذشته و اضطراب برای آینده‌ای که نیامده خلاص خواهید کرد. با این روش، تاثیر زندگی در لحظه و موفقیت فردی را در آینده‌ای نه‌ چندان دور مشاهده کرده و از دیگر فواید زندگی در لحظه، پیشرفت شما براساس برنامه‌ای است که برای خودتنظیم کرده‌اید.

6. صبور بودن
صبور بودن یکی از راه های داشتن آرامش درونی

اغلب اوقات فکر می‌کنیم که باید همه‌ چیز در زندگی‌مان باید روی روال باشد و در صورت رخ دادن کوچک‌ترین اتفاقی که قرار باشد ما را از دایره‌ امنیت‌مان خارج کند، صبرمان را از دست می‌دهیم. صبر به شما کمک می‌کند تا مشکلات گوناگون زندگی را به درستی مدیریت کرده و به چنان قدرتی دست یابید که تمامی کار‌های خود را به طور منظم جلو ببرید.

همچنین صبور بودن باعث آرامش درونی، عزت نفس، خوش بینی و افزایش امید و اعتماد به نفس در زندگی شما خواهد شد‌. صبر نداشتن افراد باعث می‌شود که تصمیم گیری‌های ضعیفی داشته باشند، زیرا قضاوت‌ها و تفسیرهای فوری نسبت به مسائل دارند.

  1. لذت بردن
    لذت بردن از زندگی راه رسیدن به آرامش درونی

لذت بردن از زندگی به معنای یافتن شادی و رضایت در تجربیات روزمره، تعاملات با دیگران و دنبال کردن علایق و اهداف شخصی است. امروزه به اندازه‌ای انسان ها درگیر آرزو و خواسته‌‌های دور و دراز شده‌اند که یادشان رفته گنج اصلی لذت همین لحظه‌های است که در حال گذر می‌باشند.

دوره رایگان پاکسازی چاکراها

زندگی پر از سختی‌ها و مشکلات مختلف بوده و در تلاش آن‌ این است تا ما را از پای در آورد، خیلی از این مشکلات به خاطر تفکرات اشتباهی می‌باشد که قبول کرده‌ایم و اگر بتوانیم در در درجه اول این تفکرات نابودگر را کنار بگذاریم لذت بردن از زندگی تازه برای ما معنا پیدا می‌کند. هیچ‌وقت خوشبختی و آرامش اتفاقی نبوده و نخواهد بود، پس برای به‌دست‌آوردن آن تلاش کنید.

8. یادگیری شکست
یادگیری شکست یک روش داشتن آرامش درونی

اگر شکست خورده‌اید، حقیقت این است که حتما سعی کرده‌اید در این موقعیت باشید و ترس از شکست به قدری عمیق بوده که بسیاری از مردم فقط برای جلوگیری از احتمال شکست تلاش نمی‌کنند. به یاد داشته باشید که همین شجاعت فقط به این دلیل که شما درمورد چیزی انتظار داشتید نتیجه نه‌گرفته است. تمایل خود را برای تلاش جشن بگیرید و توجه داشته باشید که این همان روحیه‌ای است که در حین حرکت به جلو و تلاش مجدد یا امتحان کردن چیز جدیدی به شما انرژی و آرامش می‌دهد. چیزهای را که دوست دارید در آغوش بگیرید و تا می‌توانید از آنها لذت ببرید و از طرفی منتظر گذشتن روزهای سخت باشید.

9. مدیریت افکار
مدیریت افکار گامی مهم برای داشتن آرامش درونی

مدیریت افکار با شناخت توانایی ما در مدیریت یا کنترل جهان‌مان ممکن می‌شود و کارهای وجود دارند که در محدوده توانایی ما قرار گرفته، اما کارهایی هم خارج از این محدوده هستند. یکی از مهم‌ترین چیزهای که در کنترل ما وجود دارد، افکار و شیوه فهم ما نسبت به زندگی بوده و به دست آوردن یک دیدگاه جامع و مبتنی بر آگاهی می‌تواند وقایع جهان را برای ما دسته‌بندی کند. با این وضع، جایگاه خود را هم می‌فهمیم و این‌جاست که توان پذیرش چیزها یا تغییر آن‌ها را خواهیم داشت. نوشتن باعث می‌شود خودمان را روی صفحه کاغذ ببینیم بی‌آنکه رفتاری کنترل‌گرانه از امر و نهی‌های بیهوده را بر وجودمان تحمیل کنیم.

عواملی مختل کننده آرامش

این موضوع را به خاطر داشته باشید که هر کس تجربه متفاوتی از آرامش درونی دارد و آنچه که یک نفر را آرام می‌کند ممکن است برای دیگری مفید نباشد. اگر با وجود تلاش‌های‌تان، همچنان در رسیدن به آرامش درونی با مشکل روبه‌رو هستید، از متخصص بهداشت روان یا مشاور کمک بگیرید، آن‌ها به شما کمک می‌کنند تا منابع مشکل خود را شناسایی کرده و یک برنامه درمانی مناسب برای شما ایجاد گردد.

  • استرس و اضطراب: استرس و اضطراب ناشی از کار، مشکلات مالی، روابط، یا سایر عوامل می‌تواند به طور قابل توجهی بر آرامش درونی شما تأثیر بگذارد.
  • مشکلات سلامتی: برخی از شرایط سلامتی، مانند درد مزمن یا بیماری‌های خودایمنی، می‌توانند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما تاثیر بگذارند و رسیدن به آرامش را دشوارتر کنند.
  • انتقاد از خود: انتقاد شدید و بی‌جا از خود عزت نفس شما را خدشه‌دار می‌کند و احساس شایستگی شما را کاهش داده که می‌تواند رسیدن به آرامش درونی را دشوار کند.
  • عدم تمرکز ذهنی: سرگردانی ذهن و ناتوانی در تمرکز می‌تواند به احساس اضطراب و آشفتگی منجر شود و کمبود خواب می‌تواند خلق و خو و توانایی شما برای مقابله با استرس را مختل کند.
  • رژیم غذایی ناسالم: خوردن غذاهای ناسالم بر خلق و خو و سطح انرژی شما تأثیر می‌گذارد و سوء مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند منجر به مشکلات سلامت روان، مشکلات روابطی و مشکلات مالی شود.
  • کمبود روابط اجتماعی: روابط اجتماعی قوی برای سلامت روان ضروری است و می‌تواند به کاهش استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند.
  • بی هدف بودن: احساس بی هدفی در زندگی منجر به احساس پوچی و ناامیدی شده و رسیدن به آرامش را دشوارتر می‌کند.

سخن پایانی

در این مطلب از وبلاگ الهام پویامنش با شما کاربران گرامی همراه بودیم و سعی کردیم درباره آرامش درونی اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دادیم. آرامش درونی، جواهری گران‌بها و دست‌ نیافتنی نیست، بلکه مهارتی است که با تمرین می‌توان آن را پرورش داد و این جواهر، دریچه‌ عظیمی به سوی دنیایی سرشار از سلامتی، شادی و رضایت از زندگی می‌گشاید.

سوالات متداول درباره آرامش درونی

برای رسیدن به آرامش درونی، لازم نیست زندگی خود را به طور کامل تغییر دهید و با اعمال تغییرات کوچک در سبک زندگی، می‌توانید گام‌های بزرگی در این مسیر بردارید. مهم‌ترین چیز این است که به ندای درونی خود توجه کرده و هر آنچه که برای‌تان آرامش‌بخش بوده را دنبال کنید.

راز رسیدن به آرامش درون در این است که اشتباهات خود را بپذیرید و بدانید که فقط خودتان می‌توانید آن‌ها را به موفقیت تبدیل کنید. نگران این نباشید که بگویید به چه چیزی فکر می‌کنید، این رویکردی است که باعث جسور بودن‌تان خواهد شد.

شخصی که از خود متنفر باشد و قصد دارد خود را نابود کند، پرخاشگری کرده تا دعوایی رخ دهد، برای مثال شخص با سرعت‌بالا رانندگی می‌کند که شاید تصادف کند و از شر خودش خلاص شود. کسی که خودش را دوست داشته باشد، دیگران را نیز دوست دارد و به آن‌ها آسیب نمی‌رساند و همچنین سعی نمی‌کند صدمه ببیند.

راز آرامش درونی و ذهن در این می‌باشد که خودتان را همان‌گونه که هستید بپذیرید و تلاش کنید بهتر شوید، زیرا پذیرش خود بسیار اهمیت دارد. زمانی که بپذیریم ضعیف هستیم و آن‌ها را بپذیریم، آنگاه آرامش ذهن به دست می‌آوریم و راز آرامش ذهن، علاوه بر اینکه خود را همان‌گونه که هستیم، دوست بداریم تلاش کنیم و به پیشرفت برسیم.

اولین قدم برای مقابله با افکار منفی، شناسایی آنها است. زمانی که متوجه شدید در حال داشتن افکار منفی هستید، به آن‌ها توجه کرده و ببینید چه چیزی آن‌ها را تحریک می‌کند. از طرف دیگر به جای تمرکز بر افکار منفی، سعی کنید بر افکار مثبت تمرکز کرده و بر چیزهای که در زندگی شما خوب می‌باشید، تمرکز کرده و به خود یادآوری کنید که توانایی‌های زیادی دارید.

نوشته قبلی

موسیقی یوگا و تاثیرات آن و معرفی موسیقی

نوشته بعدی

چگونه خواب راحت داشته باشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

یا

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری